Анкета за измерване удовлетвореността на потребителите на административни услуги, предлагани от Областна администрация-Плевен

Анкетна карта за приоритети, цели и мерки при разработване на ПУРН

Анкета

ЛЮСИ ДЯКОВСКА ПОДКРЕПИ ИНИЦИАТИВАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ „ДА НА ВАКСИНАЦИЯТА“

Дата на публикуване: 13.09.2021 16:30

Днес областният управител Марио Тодоров се срещна с певицата Люси Дяковска. В разговора беше обсъдена и актуалната Covid-19 ситуация, засягаща не само обикновения гражданин, но и всички работодатели, които са засегнати от мерките.  

„За мен беше приоритет да се ваксинирам, да се защитя, да защитя моето семейство и за щастие моята възрастна баба успя достатъчно бързо да се добере до ваксина с много приятен личен лекар, който веднага още в началото на февруари месец се обади. Аз смятам, че ние сме семейство, което още в самото начало по съвсем нормален начин, прие тази отговорност. Смятам, че ваксинирането е на първо място отговорност. За мен е много трудно да мисля, какво евентуално може да стане след 10, след 20 години с мен, тъй като на този етап аз нямам усещането какво ще се случи с нас идните 5 години дори. Много е важно да си дадем сметка, че плановете, които преди 20 години са си правили хората в днешно са трудни да бъдат направени, за това личната отговорност, отговорността към обществото ще става все по-голяма. В момента фокусът на това се измества и излизаме все повече с годините извън всякаква отговорност. За голямо съжаление! И ако поне малко успеем, не само тук, но и глобално да се върнем към това какво беше да си социално отговорен и какво беше да мислиш за ближния, да пазиш околните, да пазиш околната среда, може би по някакъв начин можем да запазим онова нещо, което вече го няма между нас и не съществува в ежедневието.“ – това коментира Люси по повод Covid-19 ситуацията. .

Люси Дяковска спомена за своята лична борба с мерките, за това, че ежедневно инспектира своите служители в парк хотел „Кайлъка“, който тя стопанисва. „През лятото имахме събития, в които се изискваше тестване на целия персонал в същия ден, което за мен е абсолютно нормално изискване. Самата аз търся начини как да направим мобилна тест станция, за да можем да тестваме всеки на секундата. Това е модел, който аз съм видяла в Германия, там има много мобилни тест станции, които обикалят по заведения и не само. Това е един мобилен бус, който даден собственик на заведение може да поръча, да плати тестовете и така да се създаде спокойствие на клиентите и персонала.“ – разказа още пред прес центъра на областна администрация, Люси.

Освен актуалната Covid-19 ситуация беше спомената и прекрасната работа на създадената в началото на 2020г., фондация „Аз съм Кайлъка“, която има за цел да възроди природен парк „Кайлъка“ в град Плевен. Най-после в него се случват неща, които със скоростта на мълния променят вида на една не малка част от парка – над хотел „Кайлъка“, която беше потънала в естествено избуяла растителност, покрила разрушаващи се от ерозията на годините алеи, беседки и пространства, които до сега бяха останали живи само в спомените на по-възрастното поколение плевенчани.

Г-н Тодоров декларира пълната административна подкрепа на областна администрация в работата на фондация „Аз съм Кайлъка” на певицата Люси Дяковска.

„…Винаги съм се смятала за социално отговорен човек, а социалната отговорност е нещо, което и през изминалите месеци и със сигурност през предстоящите ни ще е нещо, което смятам, че всеки един от нас трябва да притежава“- е само част от обръщението на Люси, което тя направи към всички граждани на Плевен.

ГалерияТърсене

Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

Желаем да знаем