ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Посрещнахме 36-тия контенгент на БА от мисията му в Афганистан
03.01.2019
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов приветства 36-тия български контингент, който се завърна от успешна мисия в Афганистан. Събитието уважиха още Областният управител Мирослав Петров и неговият заместник Татяна Божинова, началникът на отбраната генерал-майор Андрей Боцев,  заместник – командващият  Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов, заместник-командирът на Сухопътните войски  бригаден генерал Валери Цолов и др.
 
„Щастлив съм да Ви приветствам на родна земя. Поздравявам Ви с добре изпълнената мисия, надявам се, че тя е допринесла за вашата подготовка, на знанията и уменията, които се трупат при подобни мисии”, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той бе категоричен, че на българската армия се крепи държавността, независимостта, сигурността и суверенитета на Република България.
 
Контингентът се състои от 158 военнослужещи. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Веселин Василев, помощник – национален командир за формированието в Кабул – подполковник Недялко Киров, помощник – национален командир за формированието в Кандахар – подполковник Димитър Димитров, а командир на ротата за охрана е майор Велин Кехайов.
 
По време на мисията военнослужещите са изпълнявали задачи, свързани с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар, както и с обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.
 
На тържествената церемония по посрещането на българския контингент в Плевен бяха връчени награди на отличили се военнослужещи.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?